Iratxe Jaio en Klaas van Gorkum @ MUSAC

musac.es/index_en.php?ref=32000

(Een bericht van Iratxe Jaio en Klaas van Gorkum)

Iratxe Jaio en Klaas van Gorkum presenteren een project rond de verschuivende waarden van arbeid en bezit. De grootvader van Klaas liet na zijn pensioen door zijn vroegere collega’s in de fabriek waar hij werkte een houtdraaibank lassen. Na zijn dood liet hij zijn zoon een sigarendoos na, met schetsen, krantenknipsels en blauwdrukken van verschillende objecten die door houtdraaien zijn te maken, met het idee dat dat wel eens van pas zou kunnen komen.

De kunstenaars hebben de inhoud van dit doosje als uitgangspunt genomen voor een onderzoek naar de notie van artistieke productie. In het afgelopen jaar hebben zij de overgebleven exemplaren van de gedraaide objecten van de grootvader van Klaas opgespoord, en in hun huiselijke omgeving gefotografeerd.

Daarnaast zijn ze met de oorspronkelijke draaibank aan de slag gegaan, om op fysieke wijze hun werk als kunstenaar te verbinden met de vrijetijdsbesteding van Klaas’ grootvader; een gepensioneerde fabrieksarbeider. De bijproducten van dit proces zijn in de tentoonstelling als de ondersteunende elementen van het platform verwerkt, waarop de oorspronkelijke objecten zijn uitgestald.

parallelports.org

musac.es/index_en.php?ref=32000

About [Redactie] 8976 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

2 Comments

  1. Hallo Klaas en Iratxe,

    We zijn erg onder de indruk van jullie voorbereidende werkzaamheden en tot dus verre: Klasse. Kun je ook nog foto’s maken zola het er nu uitziet, die tentoonstelling, volgens je ouders heb je er ook grote foto’s hangem.
    oom Kees en tante Mieke

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*