Henk uit Noord exposeert onder het Louvre

“De afbeelding is goed, de maten zijn goed. Het is wel een opsteker dat zo’n museum het goedkeurt.”

Er vallen zaterdag ook prijzen te winnen. Wat er precies te halen is, weet Veen eigenlijk niet.

“Eeuwige roem denk ik. We kunnen winnen als land of als individuele kunstenaar.” En mocht Veen de uitverkorene zijn dan weet hij al wat hij gaat doen. “Dan maak ik een Mona Lisa anno 2011-2012. Met een Ajax of Oranje T-shirt aan.”

www.metronieuws.nl/amsterdam/henk-uit-noord-exposeert-onder-het-louvre/SrZklf!6oEwS02vEdQTg/

Meer over de kampioensschilder: henkveen.nl

Bekende personen die een doek hebben van Henk Veen zijn o.a Johan Cruijff, Peter Faber, Danny de Munk, Dave Dekker Ciske jr, Victoria Koblenko, Najib Amhali, Nelly Frijda, Humberto Tan, DJ-ENO-C (Nathalie Fransen), Nicolette van dam, Jules Deelder, Bart Chabot, Eric van Stade SBS, Sylvie van der Vaart, Rob Bolland, Huntelaar, Wibo van der Linde, Dany Lademacher, Carlo Boszhard, Micky Hoogendijk, Marco Borsato, Dan Ligtvoet, Dj Tiesto, Marc Owen, Frank Rijkaard, Appie Alberts, THC, Ernst Low, Ali B, Irene Moors, Kelly, Xandra Brood, Rudolpf Van Veen, Jamai, Eddy Keur, Jim, Hind, Dewi, Kurt Nilson, Martijn Kolkman QMusic, Edwin Evers, Radio 538, Ziggi, Huub uit de Gouden Kooi, etc.

About Jeroen Bosch 4650 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

 1. Goed van trendbeheer dat ze ook ruimte besteden aan kunstenaars die gelouwerd zijn bij de huisstylisten van de bn-ers.

 2. @aap Het fijne is dat wij geen huisstylisten kennen van BN-ers, maar wij zelf persoonlijk contact hebben met de zogenoemde BN-ers. Heb daar geen huisstylisten voor nodig. Wel leuk te lezen dat iedereen zo zijn idee denkt te hebben over het reilen en zeilen van Henk Veen.
  Mag hoor. Maar worden door niemand opgelift of aangereikt. Werken volledig onafhankelijk. Duik voor de gekkigheid “echt” eens in zijn wereld. Leer de kunstenaar eens zelf kennen, voordat er een vooroordeel uit floept. Henk is een bijzonder leuke kunstenaar met een totaal eigen unieke techniek.

 3. Nee precies, daarom is het fijn dat zijn kunst, die toch over het algemeen in de hoek van de oninteressante kunst wordt gezet, toch even hier op TB in een ander licht wordt gezet. Een kans voor een ieder om zijn unieke bijzondere techniek, die op dezelfde eenzame hoogte als die van Herman Brood staat, te kunnen bewonderen.

 4. @Aap
  Ben wel nieuwsgierig wie en waar dan gemeld staat dat zijn kunst oninteressant is. Heb dat nog nooit ergens vernomen. Wel een compliment dat je zijn techniek kan waarderen en ziet dat zijn manier van schilderen uniek is.
  Wat betreft een vergelijking met Herman is alleen maar een compliment. Zij kenden elkaar en elkaars werk en waardeerden dat van elkaar en hebben samen een film gemaakt, Te Vrij Dat Zeg Jij. Gelijkend in hun kunst is gebruik van spuitbussen. Maar Henk maakt gebruik van spuitbussen om zijn werk in te kleuren om dit vervolgens af te maken met kwast en stokje en Herman schilderde met zijn spuitbussen. Een totaal andere techniek, zeker als je de schilderijen van beiden naast elkaar legt. Een interessant weetje, voor geintereseerden die meer van beiden kunstenaars en hun kunstwerken willen weten.
  Dank je wel voor het positieve compliment. Mocht je het leuk vinden om Henk en zijn schilderijen te zien, dan ben je altijd welkom.

 5. ….en er is wel een prijs gevallen op een Nederlands kunstenaar tijdens de Salon du Louvre de la SNBA van 2011. Médaille de Bronze voor Jaap Snijder met zijn “blowfish”. Zeker de moeite waard om te melden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*