Gijs Frieling, Dries van Noten en Job Wouters

Gijs Frieling over zijn samenwerking met Dries van Noten:

“[ik] vind mode vergelijkbaar met eten, het is iets wat je gebruikt; er zitten praktische kanten aan en kanten die met smaak en kennis te maken hebben. Ik ben meer geïnteresseerd in het bruikbaar maken van kunst dan in het conceptualiseren van mode of eten. […]

Ik heb altijd gevonden dat de autonomie van beeldend kunstenaars overgewaardeerd word. […]

Mode was voor mij wel een hele nieuwe wereld, het tempo waarmee alles gaat ligt veel hoger dan in de beeldende kunst, en dan ben ik zowiezo al een hele snelle werker! “

metropolism.com/features/werk-in-uitvoering/

Frieling hemdjes en live schilderen op de catwalk: hoe cool is dat?

driesvannoten.be/video.php?collection=aw20122013men

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Te gek – wist ik helemaal niet JE. Laatste bericht wat ik van je las was “succes ouwe diepdrukkers” ergens op facebook. Na plaatsing van dit berichtje Frieling van Noten meldde NP me wel “dat wij dat ook hadden” –> maar nog niet.

    Ik ben benieuwd en verheug me er bijzonder op: MM gaat over het gesprek, the catwalk adventures zie ik wat graag in beeld. En hoe kwam je daar nu weer tussen verzeild?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*