Nominaties Volkskrant Beeldende Kunstprijs

Erik van Lieshout over Rory Pilgrim: “Een poten­tiële winnaar”

Kunst is geen wedstrijd, maar nu even niet. De elegante oneliners van de scouts voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs.

Ella van Zanten over Charlotte Dumas: “Ik vind dat haar ‘communicatieve drive’ binnen haar vakgebied applaus en aandacht verdient.'”

Marcha Roesink over Sarah van Sonsbeeck: “Vanwege haar blik die het doodgewone bijzonder maakt.”

Domeniek Ruyters over Tala Madani: “gewoon een goede kunstenaar’ […], iemand uit ‘een goede lichting’ waaruit hij er wel meer had kunnen voordragen.”

Driessen put zich uit. Over David Jablonowski: “Hij is de beste. Ik heb hem niet voor niets genomineerd.”

volkskrant.nl/vk/nl/5566/Volkskrant-Beeldende-Kunst-Prijs/article/detail/3222720/2012/03/09/Volkskrant-Beeldende-Kunstprijs-wie-zou-moeten-winnen.dhtml

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

13 Comments

 1. Je kan als kunstenaar geen scheet laten of ‘Wij van Whatspace’ glibberen met je mee. Heerlijk.

 2. @R.T: ik begrijp je niet. Whatspace heeft nauwelijks eigen materiaal, biedt zelden nieuws en als er wat staat is het grotendeels knip en plakwerk van elders. Over de VK-prijs zijn een paar woorden geschreven maar is dat heerlijk?

 3. Jongens easy. We hebben helemaal niet de tijd, geld en pretentie om journalistiek te bedrijven, laten we daar duidelijk in zijn.

  Whatspace is een platform zonder vaste plek en de blog is eigenlijk bijzaak en bied naast een flinke dosis zelfpromotie slechts een zeer persoonlijke en een straffe selectie van het betere online knip en plak werk afgewisseld met zo heel af en toe een eigen verslagje, voor de liefhebber en voor de hater. That’s it, that’s all en voldoende.

 4. Meteen een kijkje in de keuken. Een aangepaste en verfraaide reactie:

  Easy. We hebben helemaal niet de tijd, geld of pretentie om journalistiek te bedrijven, daar kunnen we wel duidelijk over zijn.

  Whatspace is een zwervend initiatief, dat zich mede via internet manifesteert.* Onze blog is eigenlijk bijzaak maar dient als belangrijk communicatiemiddel en bied naast een flinke portie zelfpromotie voor de WS projecten, ook een (naar onze smaak) zeer persoonlijke en straffe selectie van wat zowel online dan wel offline te vinden is in de wereld van de moderne en hedendaagse kunst (and beyond). Zo heel af en toe worden deze berichten afgewisseld met een eigen verslag, maar door tijdgebrek gebeurt dit helaas te weinig.

  *http://metropolism.com/features/het-plekloze-initiatief/

 5. @DR : als in : meer zelfpromotie dan Daan, Marc , Jeroen , Anouk etc. van Trendbeheer? Is dat zo ? en wat dan nog?het is geen wedstrijd

 6. Nee natuurlijk niet, dat is prima, maar is het een wedstrijd in zelfpromotie hier? Wij van Whatspace met ‘een belangrijk communicatiemiddel’ hier in de comments?! Come on.

 7. @DR: Oww was dat niet duidelijk? De Whatspace blog is een belangrijk communicatiemedium voor o.a. de WS projecten, inderdaad.

 8. @SvT en de rest: Ik heb wel wat los gemaakt zo te zien. Het viel me gewoon op dat bijna altijd wanneer Whatspace een stukje over een kunstenaar plaatst ze zichzelf noemen in relatie tot die kunstenaar. (“die we kennen van”, “Wij van Whatspace” etc..) Moet er elke keer weer om lachen, vandaar mijn reactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*