Gregor Schneider – Scheiß E-mails

Keurige brief overigens “Im constantly horrified by our own stupidity and lack of common sense” Bron Guardian

Wat doe je als je ontevreden bent over de gang van zaken aangaande je tentoonstelling? Je krijt ‘censuur’ of ‘&*9IYwtg##!!!’. Gregor Schneider schilderde de email correspondentie met de ‘curatoren-kliek’ van de Documenta. Nu te zien bij The Future Gallery.

Het hele verhaal bij Jonathan Jones, The Guardian:
guardian.co.uk/artanddesign/jonathanjonesblog/2012/sep/11/gregor-schneider-emails

“Gregor Schneider says that his art piece ‘It’s all Rheydt Kolkata, Kassel 2012′, consisting of material dredged from the river Ganges in northern India, was withdrawn after Bernd Leifeld, the managing director of Documenta, intervened. Schneider had been given 70,000 euro by the Protestant Academy of Hofgeismar to make the piece.”

theartnewspaper.com/articles/Documenta+sparks+%E2%80%9Ccensorship%E2%80%9D+row/26691

Bron Liberation Next

Een van zijn eerdere ‘briljante’ plannetjes. Een leuke zwarte doos op de biennale van Venetië.

Een handvol geschilderde e-mails zijn ook hartstikke leuk.

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*