About [Redactie] 8891 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

14 Comments

 1. Ik heb alleen een eerste deel gezien en ze deed het inderdaad goed en professioneel.

  Het enige wat ik jammer vind is dat bijna de enige kunstenaars die zichtbaar zijn op de beeldbuis de extravagante “freaks” (no offense Tinkebell, je zag er beeldschoon uit.) zijn. Waarom niet een keer zo’n doorsnee type als JB (no offense JB)?

  Misschien valt het me ook niet op als die aan tafel zitten en een goed inhoudelijk verhaal afsteken en ben ik ook heel oppervlakkig, maar ben die Anton Heyboer beeldvorming een beetje beu.

 2. @pop
  Volgens mij zat er nog een kunstenaar aan tafel, beetje doorsnee no offense maar zo omschrijf je het zelf: die oorlogsfotograaf. Die had geen roze kleren aan.

 3. Die extravagante freaks zijn me ook niet opgevallen. Wat me wel opviel is dat het toch niet helemaal toeval is dat Tinkebell en Tom Daams vlak na elkaar geprogrammeerd zijn. De overeenkomsten tussen beider onderwerpen zijn groter dan hun verschillen in uiterlijk en presentatie doen vermoeden. Ook opvallend is het verschil van beide onderwerpen met het onderwerp dat eraan vooraf ging. Dat werd kritisch behandeld en van alle kanten bekeken, dat is een “serieus” onderwerp, terwijl Tinkebell en Daams gewoon hun woord konden doen, geen enkele echt kritische vraag te verduren kregen en werden opgevoerd als entertainment. En dan ook nog entertainment voor een goed doel. Dat is blijkbaar altijd boven iedere kritische benadering verheven.

 4. Dat laatste viel me ook op. Het was verhaaltje vertellen en hup naar de volgende. Meneer Pauw leek nog wel een beetje geïnteresseerd, maar meneer Witteman zat te wachten tot het klaar was.

  De ‘Hollandse norm’ werd niet bediscussieerd, terwijl daar nog wel wat over te zeggen/vragen viel.

  Dat extravagante viel me ook wel mee, leuke roze bril hoor.

 5. Eerst de echte onderwerpen, dan wat divertissement. Eerste deel van het programma miste ik, maar ik wist opzeker dat Tinkebell en Daams aan het eind zouden zitten.

  Katinka deed haar verhaal en kon dat ook doen omdat er opvallend weinig kritische interesse was vanuit de heren P & W en vanuit de andere gasten. Die Eerdmans zag je wijselijk zijn mond houden. Twee zaten er afwachtend afwerend handen stijf over elkaar achterover geleund. Bijna eng om te zien.

  Ik vraag me af hoe je dat als gast (Tinkebell) zelf beleeft: zenuwen, adrenaline, een mix van beide, totale focus op ‘je beurt’ en wat je ku7nt zeggen… Het lijkt me vrij afschuwelijk, zal maar bij je werk horen.

 6. Wijselijk hun mond houden? Er is gewoon geen tijd om er een echte discussie van te maken. Zo is het gewoon gepland. Ik had druiloor Eerdmans er graag over gehoord.
  Maar ik had ook graag een reactie gezien van beide kunstenaars op elkaars werk. Maar dat hoort niet bij het format.
  Wat Tinkebell betreft denk ik dat ze het ook gewoon wel een kik vindt. Ze doet het professioneel, maar ze zal er ook best plezier in hebben, anders zou het haar niet lukken. En plankenkoorts, ach, dat hoort er bij.

 7. Nou, zal ik daar dan maar eens op in gaan?

  Ja, het hoort ondertussen bij mijn werk en ik merk zelf dat ik er beter in word en weinig zenuwen voel. Wel wat adrenaline, maar dat is meer het gegeven dat je ineens zo veel aandacht krijgt (je zit een paar dagen non-stop aan de telefoon zowel voor als na zo’n uitzending en alles is zó erg tot in de puntjes voorbereid, dat je/ik dáár dan wel gestressed door kan raken, maar dat heeft met hoeveelheid werk te maken en dat ik het natuurlijk graag zoveel mogelijk in de hand wil hebben qua hoe en wat, en niet zo zeer met zenuwen)

  Ik probeer mijzelf inderdaad zo veel mogelijk te concentreren op mijn eigen verhaal. In het geval van de hele ‘mag ik een inbreker doodslaan’ discussie had ik vantevoren bedacht dat ik daar geen eenduidige, ongenuanceerde mening over heb en mij er dús niet mee wilde bemoeien. Die oorlogsfotograaf, ja, ik voelde daar herkenning. Niet in wat hij doet, maar wel die drive, die herken ik en daar zit hem dan ook de overeenkomst. (Als ik iets in mijn hoofd haal waarvan ik vind dat het belangrijk is voor de wereld, dan ga ik het ook gewoon doen, no matter what)

  Nu het puntje ‘kritiek’ of eigenlijk ‘het gebrek aan-‘
  Dat is mijn grootste commentaar op, nou, bijna alle Nederlandse tv dingen eigenlijk. En als ik er over nadenk, sowieso op bijna alle media-uitingen.
  Nu heb ik al best wel wat aandacht gekegen met mijn projecten, overal, maar ik heb nog nooit een gedegen kustcriticus zijn/haar kritiek horen uiten in welke publieke vorm ook en dat lijkt mij nu juist zo relevant en belangrijk! (joehoeee, schrijvers over kunst, lezen jullie mee?)

  Ik vind dit een groot gemis.
  Het lijkt een beetje alsof men het niet aandurft (kritiek hebben op iets en dat achteraf dan wellicht blijkt dat je het niet bij het juiste eind had als worst case scenario?)

  Goed, ik weet ondertussen zelf hoe het werkt en hoe het gaat waardoor ik niet nerveus ben voor een televisie optreden. Wat mij heeft geholpen zijn de reizen die ik gemaakt heb in de afgelopen jaren. Doordat je zo veel mensen ontmoet overal, en je die mensen allemaal wil/moet uitleggen wat je komt doen wordt een verhaal steeds compacter en dat is erg handig aan tafel bij deze heren.

  Over Eerdmans: Die kwam na de uitzening naar mij toe om mij te complimenteren en ik had de indruk dat hij het meende.

  Zondag is de shoot en daar gaat PowNed inderdaad aanwezig zijn. ja..
  Daar tegenover staat dat ook kunstbeeld vertegenwoordigd is die dag. oh oh oh…
  Nou, daar ben ik wel zenuwachtig voor, al die mensen om mij heen terwijl ik daar in mijn blootje loop, maar dat is een ander verhaal.

 8. Plotseling besef ik dat het verwondering is…het overkomt me graag, chapeau!

 9. Quote TB: “In het geval van de hele ‘mag ik een inbreker doodslaan’ discussie had ik vantevoren bedacht dat ik daar geen eenduidige, ongenuanceerde mening over heb en mij er dús niet mee wilde bemoeien. ”

  Is het niet ten voordele van de tv en het gehele media-lansdschap wanneer er meer genuanceerde, onzekere en zoekende meningen te horen/zien zouden zijn?

 10. @JS Ja, in principe wel, maar je hebt als gast te maken met een programma format en er is daar simpelweg geen tijd voor veel nuance. Dat en het is niet in mijn belang dat een onderwerp wat niet mijn onderwerp is, veel aandacht krijgt, dus ik focus op ijn eigen verhaal.

 11. Tinkebell,
  Vroeg me af wat voor merk die bril is die je op had bij P en W.
  Een roze bril helpt me misschien wel met mijn depressie.
  Hij stond je briljant!
  Groeten Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*