Zeshonderd keer een tientje voor Geh8

Zeshonderd keer een tientje voor Geh8

geh8 Kunstraum und Ateliers e.V.
BIC: GENODEF1DRS
IBAN: DE17850900004805701000

Sinds 2007 actief in een voormalige reparatieloods voor goederentreinen van de Deutsche Bahn in Dresden. Kunstenaarsinitiatief Geh8, een atelierpand met uitgebreid randprogramma van o.a. tentoonstellingen, lezingen, concerten en symposia. Alles met een keurig huurcontract en netjes volgens de regels, totdat er eind mei op de rem werd getrapt met een “ja maar ho eens even dacht het niet” en het pand met beroep op de veiligheid per direct door de gemeente werd gesloten. Toen er nog treinen werden gerepareerd was men er dagelijks in de weer met allerhande lasapparatuur maar van een kunstenaar met een kwast vliegt de boel blijkbaar à la minute in de hens.

Wat betreft mijn verblijf alhier was de sluiting onhandig maar overkomelijk, de gastenwoning is groot genoeg om er te kunnen werken. Voor de vaste kunstenaars van Geh8 is het andere koek. Zij worden nu al twee maanden gehinderd in hun broodwinning want geen toegang tot de eigen werkplaats. Inmiddels ligt er een aanvraag bij de gemeente voor een nieuwe vergunning met daarin een pakket van aanpassingen voor het gebouw (o.a. een extra vluchtdeur).

Als het plan wordt goedgekeurd, hopelijk binnen nu en een paar weken, wil men bij Geh8 per direct beginnen met de verbouwing. Kosten rond de € 6000 en daarom is men fondsen aan het werven. Zeshonderd keer een tientje (meer/minder natuurlijk ook welkom), de bankgegevens vindt u onder de foto. U steunt daarmee een bijzonder initiatief dat een belangrijke plaats inneemt in het culturele landschap van Dresden.

Geh8.de

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*