Zand in de raderen

Thomas Rentmeister, Zand in de raderen

“Het is toch fantastisch dat kunstenaars betaald worden voor het strooien van kruimels en het veroorzaken van chaos. De kruimels en hopen roepen onherroepelijk vragen op als ‘waarheen met deze hele troep als de tentoonstelling voorbij is?’ Of ‘wie maakt de zaak weer schoon?’ De gedachte dat het omgaan met de gevolgen van een dergelijke ‘kunstvervuiling’ deel van het concept is en in het beste geval ook nog eens professioneel is georganiseerd, komt bij veel mensen niet op. De kosten van de afvalverwerking moeten van begin af aan worden meegenomen, zoals in het geval van ‘normale’ kunstwerken de transportkosten.”

Peter Nijenhuis in gesprek met Thomas Rentmeister.

Peternijenhuis.blogspot.nl/2015/01/thomas-rentmesietr-zand-in-de-raderen.html

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*