Bij de entree begint het vrij bescheiden met bovenstaande werkje maar eenmaal de deur door naar binnen gaan alle remmen los. SlaveCity (2005-2009), model voor een stadstaat van 200.000 inwoners met een winstpotentieel van 7.8 miljard euro, wordt voor het eerst in zijn geheel in Nederland getoond. De slagkracht van het Atelier van Lieshout is, zeker voor Nederland, indrukwekkend. In zijn overweldigende totaliteit een visuele beuker van formaat. Verplichte kost en een van de hoogtepunten van het jaar.
T/m 2 oktober a.s.
Depont.nl/tentoonstellingen/nu-en-later/detail/pers/joep-van-lieshout/
Neem de tijd en bekijk bij De Pont, of hier online, de documentaire over Van Lieshout in het kader van de Canvasconnectie. Na SlaveCity is Van Lieshout is alweer hinkstap door richting nieuwe projecten en is hij aan de Keileweg in Rotterdam onder andere druk in de weer met de bouw van zijn eigen hoogoven zoals te zien aan het einde van de documentaire. Waanzinnig ding.
T/m 2 oktober a.s.
Depont.nl/tentoonstellingen/nu-en-later/detail/pers/joep-van-lieshout/
Hans den Hartog Jager:
“Dictator, laat je zien!
De slavenstad van Atelier van Lieshout, nu te zien in De Pont, maakt een steriele, afstandelijke indruk. Dat zou anders zijn als Joep van Lieshout nu eens uit de kast komt als de artistieke dictator die hij is.”
http://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/28/dictator-laat-je-zien-a1401369