Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Bij de entree begint het vrij bescheiden met bovenstaande werkje maar eenmaal de deur door naar binnen gaan alle remmen los. SlaveCity (2005-2009), model voor een stadstaat van 200.000 inwoners met een winstpotentieel van 7.8 miljard euro, wordt voor het eerst in zijn geheel in Nederland getoond. De slagkracht van het Atelier van Lieshout is, zeker voor Nederland, indrukwekkend. In zijn overweldigende totaliteit een visuele beuker van formaat. Verplichte kost en een van de hoogtepunten van het jaar.

T/m 2 oktober a.s.

Depont.nl/tentoonstellingen/nu-en-later/detail/pers/joep-van-lieshout/

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

Neem de tijd en bekijk bij De Pont, of hier online, de documentaire over Van Lieshout in het kader van de Canvasconnectie. Na SlaveCity is Van Lieshout is alweer hinkstap door richting nieuwe projecten en is hij aan de Keileweg in Rotterdam onder andere druk in de weer met de bouw van zijn eigen hoogoven zoals te zien aan het einde van de documentaire. Waanzinnig ding.

Joep van Lieshout/ SlaveCity @ De Pont

T/m 2 oktober a.s.

Depont.nl/tentoonstellingen/nu-en-later/detail/pers/joep-van-lieshout/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*