Ulay Remembers the Crime of a Lifetime 40 Years Later

Ulay Remembers the Crime of a Lifetime 40 Years Later

“Heart thundering, the slender man spun and dashed to The Poor Poet, clipped the wire on which it hung with his pliers, ripped it off the wall, and ran. He passed through the climate barrier as the alarm blared. He flew up the stairs, through the foyer, wove around the crowd of people clogging the entrance as they waited to get in, crashed through the emergency exit, the painting under his arm, and sprinted to the car.”

Ulay vertelt over die keer dat hij het schilderij The Poor Poet van Carl Spitzweg wegsnaaide uit de Neue Nationalgalerie in Berlijn en het dezelfde dag weer terug gaf.

Observer.com…crime-of-a-lifetime-40-years-later/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*