Tamara Dees @ Twelve Twelve

Aangename ontdekking, nog te zien tm 26 februari in de galerie (en tot zondagmiddag op de RC Artfair maar tussen ons gezegd en gezwegen – die beker zou ik aan u voorbij laten gaan.)

Een grote sculptuur/installatie van een verzaagde boot, Flotilla, van Tamara Dees.

twelvetwelve.gallery

Elk onderdeel op maat van een werk van een kunstenaar – bovenstaand nav Hadassah Emmerich.

De anderen ben ik vergeten; nam geen kiek van het titelbordje. Allemaal hedendaagse kunstenaars. En Turner. Ik kon er geen touw aan vastknopen.

Update 14-2, dank Tamara:
Alle zeventien werken zijn gezaagd op maat van een werk van een kunstenaar. In voorbereiding is een publicatie waarvoor ze alle kunstenaars (op Turner na natuurlijk) vraagt hoe ze keuzes maken voor de maten van hun schilderijen.

Lijst kunstenaars: Alain Biltereyst, Giel Louws, Piet Dieleman, Vincent De Roder, P.B. van Rossem, Jus Juchtmans, Nanda Runge, Dave Meijer, Ben Benaoisse, Niek Hendrix, JMW Turner, Rezi van Lankveld, Aimée Terburg, Hadassah Emmerich, Robert Zandvliet, Paul Drissen, Barry Camps.

En deze werken zijn op A4 danwel postkaartformaat.

Meer info:
twelvetwelve.gallery

Over de RC Artfair kunnen we verder kort zijn: brocanterie.

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

7 Comments

 1. Waarom dan?
  Ik bedoel, ik zou graag lezen waarom ik Rc beter aan mij voorbij had laten gaan. Ben namelijk zelf niet goed in staat dat onder woorden te brengen.

 2. Ben je bij beiden geweest JW Maris? Wereld van verschil. Aan de ene kant een brocante, stapeling van spulletjes, al dan niet glimmend, aan de andere kant allerlei vormen van kunst – in alle liederlijkheid wellicht maar wel kunst; bij Rotterdam Contemporary met een reuzenloep te zoeken; Garetth Niandoro bij Sanaa, Lotte van Lieshout bij galerie Wit. Ik zag met veel plezier Babette Kleijn. En zo is er nog wat op te noemen (Olaf Mooij eigen stand) maar het leeuwendeel waren gestapelde snuisterijen. heel veel fuck ugly edelkitsch. zelfs Klibansky zou zich ervoor schamen. die trof ik dan ook niet dit jaar maar wellicht keek ik erlangs.

  Art Rotterdam daarentegen van alles wat al dan niet aanspreekt maar alles van kwaliteit; ik zoek naar tegenvoorbeelden maar die weet ik eigenlijk niet.

  Kort gezegd; RC is geen kunstbeurs, heeft met kunst niets uit te staan. heel ander circuit. verzameling ondernemers die van alles fraais aan de man proberen te brengen en die dat ook vooral moeten doen.

  Uitzondering en regel: fraaie installatie nietwaar, die van tamara bij twelve twelve? Volgend jaar wellicht op art rdam.

  Maar @Nieck – een raadsel is het niet, art rdam azen er 400 op 150 plekken (getallen verzonnen, maar vraag is groter dan er plaats is)

 3. Twelve Twelve is een heel jonge galerie met ambities uit Den Haag, dat die nog niet tot de Art Rotterdam is toe gelaten is niet zo gek Niek. Ze krijgen zo met een voor RC gewaagde stand wel veel goede publiciteit: goede tactiek en heel goede stand! Overigens stonden op Art Rotterdam ook aardig wat risicomijdende ondernemers Jeroen!

 4. Hear hear. Over brocante gesproken. JB wil te graag in echte kunst geloven. Wij vinden de kamerplanten van Remty Elenga duizend keer artistieker (en geestiger) dan al die ondraaglijk lege geometrische grafiek.

 5. @JB & Kees, Begrijp ook wel dat het een jonge galerie is, maar dat lijkt bij andere galeries voor deelname bij New Art Section of de Main Section geen problemen te zijn. Denk aan Jaring&Alexander, Groen, Cinnnamon, Gerben Willers, ze stonden er allemaal direct op. Maar goed, ik hoop voor twelve twelve eigenlijk stiekem dat Fons Hof meeleest ;).

 6. Update 14-2, lijst kunstenaars waarop de maten van de installatie is gebaseerd (volgende vraag is dan weer en welke werken waren dat dan) Wellicht komt dat in de publicatie.

  Lijst kunstenaars: Alain Biltereyst, Giel Louws, Piet Dieleman, Vincent De Roder, P.B. van Rossem, Jus Juchtmans, Nanda Runge, Dave Meijer, Ben Benaoisse, Niek Hendrix, JMW Turner, Rezi van Lankveld, Aimée Terburg, Hadassah Emmerich, Robert Zandvliet, Paul Drissen, Barry Camps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*