Sarah Pichlkostner @ KetelFactory

Een van de meer aansprekende tentoonstellingen dit jaar loopt alweer op zijn eind. Pichlkostner is heel sterk in groepstentoonstellingen, bijvoorbeeld bij sparkling like the surface of the ocean at night vorig jaar Garage Rotterdam en op Art Rotterdam bij Annet Gelink. Hier in de Ketelfactory een totaalinstallatie: drie verdiepingen Pichlkostner. Beelden van Sarah Pichlkostner gedijen heel goed contra, in contrast met ander werk. Nu vallen de trappen en het rood van de Ketelfactory op, wat denkelijk niet helemaal de bedoeling is. Eens temeer door de tempering of kleuring van het licht komt de oude melkfabriek pregnant naar voren.

De tentoonstelling is gedetailleerd; glas, splinters, zand, linten, slangen, snoeren, buizen. Ik hoop dat er niemand is als u snel nog gaat: het wankel evenwicht kan snel verstoord en ronddolen in je eentje is als gewoonlijk fijn. Slechts nog tot 9 april, aanrader, snel gaan zien: vrijdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur

deketelfactory.nl/tentoonstelling/nu

Nog tot 9 april, snel gaan zien.

advertentie(s)

Wat ik aardig vond – de zondag twee of drie weken geleden dat ik langskwam was het er ‘stampensdruk’. Tussen aanhalingstekens want het blijft een kleine obscure plek maar toch; juist waar je geen mens verwacht liep het aardig vol.

deketelfactory.nl/tentoonstelling/nu

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*