Licht, met de hand getekend in Akira

[arve url=”https://youtu.be/xf0WjeE6eyM” /]

Over het gebruik van licht in de beroemde Japanse animatiefilm Akira.

“[…] But he points up one quality of the production in particular: “I see the film’s many lights, their different qualities and textures, as a powerful motif and symbol, and a vital element of its genius.” But animators, especially animators using traditional hand-painted cels, can’t just tell their directors of photography to set up a scene’s lighting in a certain way; they’ve got to render all the different types of light in the world they create by hand, manually creating its play on every face, every object, every surface.”

Openculture.com/2017/10/the-art-of-hand-drawn-japanese-anime.html

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*