Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

De beelden van Maurits van Putten zijn ontstaan vanuit zijn interesse in iconische vormen, suggestie en de relatie tussen figuratieve en abstracte beeldtaal. In de schilderijen zijn kunsthistorische verwijzingen uit de graffiti, het surrealisme en het expressionisme te herkennen. Hij mixt deze stijlen en zo ontstaat er een goed doordacht beeldspel waarin herkenning en verwarring elkaar versterken. Daarnaast vormen wetenschappelijke illustraties, cultuur, geschiedenis, symboliek en schematische tekeningen een inspiratiebron voor zijn pentekeningen en nauwkeurig geschilderde panelen.

In de Balie in Amsterdam is zijn recente werk te zien tot en met 1 februari 2018.

Mauritsvanputten.com

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Atelier Maurits van Putten

Mauritsvanputten.com

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*