Samia Halaby

[arve url=”https://youtu.be/sDfIkXf3uzA” /]

Supergoed, schilder Samia Halaby (wiki) nog volop in de weer met diskettes en het programmeren van een Commodore Amiga uit de jaren tachtig. Zou ze haar website uit 1998 ook nog steeds op de Amiga bijwerken?

“Samia Halaby is a world renowned painter who purchased a Commodore Amiga 1000 in 1985 at the tender age of 50 years old. She taught herself the BASIC and C programming languages to create “kinetic paintings” with the Amiga and has been using the Amiga ever since. Samia has exhibited in prestigious venues such as The Guggenheim Museum, The British Museum, Lincoln Center, The Chicago Institute of Art, Arab World Institute, Mathaf: Arab Museum of Modern Art, Sakakini Art Center, and Ayyam Gallery just to name a few.”

Youtu.be/sDfIkXf3uzA (via BB)

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*