De maan in de verkoop

In de jaren 90 kocht ik me ooit ook een hectare maar waar heb ik het bonnetje ook alweer gelaten?

Ruim dertig jaar geleden begon Dennis Hope met de verkoop van grond op de maan, zelf een eigen lapje kopen (of als cadeau voor de aankomende feestdagen) doet u bij de Maan Ambassade.

““I sent the United Nations a declaration of ownership detailing my intent to subdivide and sell the moon and have never heard back,” he says. “There is a loophole in the treaty — it does not apply to individuals.”

The US government had several years to contest such a claim. which they never did. Neither did the United Nations nor the Russian Government. This allowed Mr. Hope to take the next step and copyright his work with the US Copyright registry office. So, with his claim and Copyright Registration Certificate from the US Government in hand, Mr. Hope became what is probably the largest landowner on the planet today.”

Youtu.be/Bs6rCxU_IHY (via Kottke)

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*