Rondje Amsterdam Art 2021

Rondje Amsterdam Art 2021

    Verena Blok

Wat een heerlijkheid om na een coronajaar met stevige lockdown de deuren van de Rijskadamie binnen te lopen. En te ontdekken dat de studenten na ongewoon jaar vol complexiteiten een presentatie hebben gemaakt met werken waar hun veerkracht van afspat. Hieronder vijf persoonlijke hoogtepunten (zie ook Sasha’s uitgebreide verslag van gisteren).

Rondje Amsterdam Art 2021

    Mette Sterre

Normaliter vindt de jaarlijkse openstelling van de studio’s van de Rijksakademie altijd plaats in november. Vanwege de coronacrisis is het verhuisd naar de zomer en is er gekozen voor een uitgebreide editie van 11 dagen, samen met Amsterdam Art.

Rondje Amsterdam Art 2021

Te laat met het boeken van een kaartje? Check dan de website en social media van de Rijksakademie om talks en readings die live gestreamd worden te bekijken. Op de website vind je ook videoregistraties van de voorstellingen en het online filmprogramma.

Rondje Amsterdam Art 2021

Arturo Kameya

Rondje Amsterdam Art 2021

    Tessa Mas

Tot en met 27 juni te bezoeken. Geen tickets aan de deur. Reserveren: Tot en met 27 juni te bezoeken. Geen tickets aan de deur. Reserveren: rijksakademieopenstudiosticket.eventgoose.com

Rondje Amsterdam Art 2021

Na een rondje Rijksakademie is het ontzettend leuk om naar de tentoonstelling van Bruce Nauman in het Stedelijk Museum te gaan. Nauman is een baanbrekende kunstenaar en volgens hem begint alles met een idee, en dat idee kan je volgens hem op allerlei manieren en in mogelijke media vormgegeven. Daarom is hij voor vele generaties kunstenaars na hem een grote inspirator.

Rondje Amsterdam Art 2021

Rondje Amsterdam Art 2021

Rondje Amsterdam Art 2021

T/m 24 oktober a.s.

Stedelijk.nl/nl/tentoonstellingen/bruce-nauman

Rondje Amsterdam Art 2021

Slewe – Karel Appel, Horizon of Tuscany

Slewe.nl

T/m 27 juni a.s.

Rondje Amsterdam Art 2021

Rozenstraat is a rose is arose is a rose
Rearrangement of Priorities #9 (Home) – Rainbow Soulclub-collectief. Ontroerend mooie tentoonstelling!

Te bezoeken tot en met 31 juli.

Rozenstraat.com/nl/event/rearranging-priorities-9-rainbow-soulclub-2/

Rondje Amsterdam Art 2021

    Bas Koster

Amsterdam Museum || Refresh Amsterdam tot en met 25 juli te bezoeken. 25 uiteenlopende kunstenaars verbeelden hun plek in Amsterdam.

Rondje Amsterdam Art 2021

Oude Kerk || Aimee Zito Lema – Here is Where we Meet. Te bezoeken tot en met 9 augustus. De centrale vraag in de expositie is hoe we om gaan met veranderingen in verschillende tijdperken en wat daar aan vooraf gaat. Zito Lema heeft de vraag op een krachtige en poetische wijze verbeeld. Met de werken staat ze stil bij het moment van verzet en de daarop volgende veranderingen.

Rondje Amsterdam Art 2021

De Brakke Grond || Maxime Brigou – Ik alleen, heb meer herinneringen. Te bezoeken tot en met 18 juli.

Rondje Amsterdam Art 2021

Eye || Vive le Cinema! Art & Film met werken van Lucrecia Martel, Leopold Emmen. Lemohang Jeremiah Mosese, Carlos Reygadas en Jia Zhang-Ke. Tot en met 5 september te bezoeken.

Rondje Amsterdam Art 2021

Upstream Gallery || Harm van den Dorpel – Mutant Garden. Tot en met 27 juni 2021 te bezoeken. Het werk van Harm van den Dorpel is met een woord te omschrijven: WOW! Dus stap op je fiets, pak de trein, de auto. Doe wat je kan doen om deze show live te zien!

Rondje Amsterdam Art 2021

Tegenboschvanvreden || Sander Breure & Witte van Hulzen. Tot en met 24 juli 2021 te bezoeken.

Rondje Amsterdam Art 2021

Fons Welters || Folkert de Jong – Anomalies. Tot en met 31 juli. Te bezoeken.

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*