Art Rotterdam 2022 First Impressions

Art Rotterdam gratis entree voor naakte blanke vrouwen – zo zong het rond. Waar Fake News al niet goed voor kan zijn. Een eerste indruk van deze rustige relaxte zonnige zomerbeurs – doe Art Rotterdam voortaan maar altijd in mei ipv in februari – in tweemaal tien foto’s:

Ik houd van certificaten van echtheid als ze echt zijn. Deze behorende bij gesoundculpte fortune cookies van Mathieu Zurstrassen

Mathieu Zurstrassen bij Galerie Felix Frachon

Michiel Ceulers nieuw bij Martin van Zomeren. Zo lekker lompe zooi en toch treffend.

Mooi doosje perspex, plakkers, Win McCarty bij Fons Welters

Aan Trompe-l’oeil heb ik een broertje dood. Soms ook haat/liefdeverhouding mee. Nageschilderde plakkertjes kan ik niet meer zien dan ga ik schuimbekken. Doe dan gewoon normaal – echt een plakkertje mensen. Je vraagt je af wat je ermee moet als dingen worden nagedaan, heel precies. Dit is een koddig gek werk geworden en heeft toch wat van net of in zich. Yvan Derweduwe bij De Wael 15.

Mooi hé? Dave Meijer bij Galerie van den Berge. Ik zou zo’n grid niet hoeven hebben, een zo’n kostbaar beeldend kleinood doet al wonderen, maar de doos waar een en ander in wordt geleverd is dan weer mooi en fijn.

Wegwerpdesign met afgegoten bruidsboeketten en bronzen snuisterijen. Het zijn de gipsplaten die het hem doen. Singular Art toont Nora Aurrekoetxea. Onthoudt die naam. U mag kiezen welke. Of allebei.

Kosmische wasmachine Zoro Feigl ook weer zo goed. Eerder waren kleine werkjes niet altijd even sterk als de groteren overdonderen. Maar deze bescheiden poel is vrij magisch. Oogsnoep en meer dan dat. Bij Fred & Ferry.

Wie hier direct Peter Morrens herkent mag het zeggen. Maar wat een vet schilderijtje, zaagsnede, afgeplakt kaal hout. Bij Kristof De Clercq gallery. Daar ga ik morgen nog eens langs.

Marijn van Kreij doet waar hij goed in is. Herhaling. Marijn van Kreij doet waar hij goed in is. Herhaling. Niet gecheckt uit welk jaar deze indrukwekkende repetitie is. Andriesse Eyck Galerie.

Gezeefdrukt en bewerkt, Sarah Maple bij KochxBos. Ik dacht wat leuk heel veel kleintjes die de deur uit gaan maar het is 1 grote installatie. Labour of Love. Hardcore vrouwenkunst. Gaan de afzonderlijke werken in het geheel beklijven of is het vooral programmatisch illustratief?

Niek Hendrix met zijn wonderfomule bij Rogier van Katwijk. Met straffe toondozen vol buren gelijkt het wel een museumshop. Lijkt me lastig maar zal over zijn nagedacht. Is ook wel stoer. Repetitieve podia aan de muur waar de een kunst is en de anderen nu ja podia zijn. Ik kan me indenken dat de andere kunstenaars zich wat gekleineerd voelen, waar Niek zijn originaliteit gespiegeld ziet. Spannende insteek.

Stefan Peters kan keigoed bergen penselen. Indrukwekkend.

Nieuw op Art Rotterdam dit jaar Madé van Krimpen met Liv Liberg en Heidi Ukkonen.

Maze de Boer is een absoluut hoogtepunt met zijn NFT machine, daar komt nog een separaat postje over.

Art Rotterdam is nog te bezoeken tot en met zondag. Hoogtepunten Art Rotterdam en Prospects & Concepts volgen nog.
artrotterdam.com

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

  1. Dank Niels voor de correctie; maakt het nog wel vreemder, het lijkt wel een conspiratie: Stefan Peters in de weer met van jou geleend cadmiumgeel Niek?! Zo wordt het nog sterker een totaalkunstwerk. Of is het kleine werkje rechts toch weer van jou N?

  2. @JB,
    Echt stom toeval, vandaar ingezet. De verwarring is een mooie bijvangst. Alle bergen zijn van Stefan Peters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*