Hectobar @ De Ijskast

En ik maar denken, de aankondiging bezien, een nieuwe generatie neemt het over: een one-nighter kunst ruilen (of kopen) in de Ijskast onder de wervende naam Hectobar. Kom ik binnen staat daar Alex Jacobs, met Jonathan den Breejen initiator van het concept kunstenaarsrulibeurs: Hectobar blijkt Tupajumi’s Fitax onder een andere naam. Bier drinken en kunst ruilen (of kopen), alle werken 100 euro.

Veel werk zag ik niet. ik kwam van Herman Lamers HAL Archief, ik was wat laat, – meerdere schroeven waren bloot. Een deel van het volk haastte zich fluks met eigen of verworven werk naar huis naar de buis om wat de laatste wedstrijd van het Nederlands Elftal op dit WK zou blijken te gaan zien.

De Ijskast: toplocatie naast de Aldi aan de 1e Middellandstraat, tegenover Het Kruidvat en met om de hoek de Methadonbus.

Petra van Noort

Rondje Ijskast titelt het naamkaartje, waar ik toch echt de hand (danwel het werk) van Geertje Brandenburg lijk te herkennen.

Geertje Brandenburg, als initiator van De Ijskast verantwoordelijk voor de distributie van drank.

Hectobar, de naam zegt het al. Hecto is 100. Bar is druk. Kunstenaars staan onder druk. 100 bier moeten worden verkocht. 100 is ook precies de prijs van de werken. Kortom Hectobar.

Een bruisend samenzijn op bijzondere locatie. Next in de Ijskast: opening 7 Januari met Elma Cavcic en Robin Valster.

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*