Eindejaarslijst NP 2009

Favoriete kunstwerk

On the Trail of a Disorderly Future (A tour) van Hui-min Tsen.

Ruim anderhalf uur lang onder begeleiding dwalen door het Pedway System van Chicago. Leermoment van het jaar, met 15 man en een reisleidster kan je overal naar binnen. Begin volgend jaar komt het boek uit.

ChicagoPedwayTour.com

Favoriete kunstwerk dat ik online zag maar heel graag in het echt zou willen zien

Steve Powers, A loveletter to you.

50 muurschilderingen tussen 63rd en 45th street (on Market Street) in Philadelphia. Is inmiddels overal op het internet te zien geweest maar door het wijkje dwalen en zelf de boel bekijken en ontdekken lijkt me toch het beste.

Favoriete Trendbeheer hoogtepunt 1

Trendbeheer presenteert @ Art Rotterdam

De groots opgezette totaaltentoonstelling waarmee Trendbeheer 2009 opende, 4 maanden voorbereidingen knallen eruit in een zesdaagse tentoonstelling + overvol programma.

Favoriete jaren 90 flashback/ beste optreden van het jaar

De New Bomb Turks die zo af en toe nog eens een concertje spelen. Nog net zo hard en energiek als 10 jaar terug. Zelf gezien tijdens een dagje Speedfest in Eindhoven, bovenstaand YouTube clipje komt uit Solingen.

Als bonus in deze categorie het comeback clipje van Dinosaur Jr, ze waren afgelopen zomer in Rotterdam maar helaas gemist.

Lelijkste gebouw van Rotterdam

Op de plek waar vroeger het, ook al niet mooie, KPN hoofdkantoor stond staat nu het onwaarschijnlijk lelijke Statendam-Rotterdam. Je waant je in het stationsgebied rond Den Haag CS.

Favoriete popcorn vermaak

The Hangover van Todd Phillips.

Allemaal net wat rauwer en scherper dan de gemiddelde Hollywood komedie maar dat komt misschien omdat regiseur Todd Phillips ook de man is achter de jaren 90 cult klassieker Hated: GG Allin and the Murder Junkies?

Bonus favoriet in deze categorie, The good, the Bad and the Ugly eindelijk gezien als filmprojectie in een bioscoopzaal. Drie uur lang genieten in een vol Lantaren/Venster.

Favoriete voedsel in de open lucht

Mojito’s en Thaise barbeque in het Preußenpark van Berlijn. Elke zondag, de hele zomer lang.

Beste publiek in een kunstruimte

Met afstand de Katslauw premiere in de Singer Sweatshop.

Rotterdamse skatefilm met Koen Taselaar graphics trekt door mond op mond reclame een overvolle zaal publiek dat staat te kijken en juichen alsof ze Nederland in een WK finale zien voetballen (en winnen).

Favoriete aflevering Bad at Sports

Een uur lang in gesprek met striptekenaar Chris Ware.

badatsports.com/2009/episode-185-chris-ware/

Favoriete Trendbeheer hoogtepunt 2

Trendbeheer meets Proximity #4

Met vier koffers en een rol het jaar uitluiden op lokatie in Chicago. Elke keer weer aangenaam verrast door de enorme hoeveelheid kunstenaarsinitiatieven en ondernemingszin in het Rotterdam van Amerika.

Proost en tot volgend jaar!

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*