Bardot Proviant Klub @ Mediamatic

Zeehond met appelsalade.

“Media, misverstand en Groenland. […] De Bardot tentoonstelling bestaat verder uit naaicursussen, kookexperimenten, lezingen over hypocrisie, en performances in het teken van de Groenlandse zeehond.”

mediamatic.net/page/130706

Interview Anya van Lit en Joost Bottema:

mediamatic.net/page/132394/nl

” Eerste reacties op tentoonstelling, o.a. in Telegraaf

Het valt me op dat er (in ieder geval tot 20.00 uur) veel genuanceerde opmerkingen zijn van lezers n.a.v. ANP bericht op bijvoorbeeld De Telegraaf. Hebben we het goed uitgelegd?”

telegraaf.nl/binnenland/5790971/__Koken_met_zeehondenvlees__.html

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

  1. @ erik: je noemt misschien wel het meest hardnekkige misverstand aangaande de gegeten zeehond, zijnde ‘lief klein en schattig’. Klein zijn volwassen zeehonden zéker niet (alleen al de natte huid van een zadelrob is voor mij haast te zwaar om te tillen). Lief en schattig is wellicht een kwestie van smaak, waarbij je toch vooral eens goed naar de tanden van dit roofdier moet kijken. Almost scary! Hoewel er over smaak altijd te twisten valt, vonden bijna alle vrienden van de Bardot Klub het lekker. De vergelijking met lever werd vaak gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*