We like 6%! @ Nieuw Dakota

Het kabinet wil drastisch bezuinigen op de kunstsector en de BTW op kunstwerken verhogen van 6% naar 19%.

Dat is slecht nieuws voor kunstenaars, galeries, kunstkopers en liefhebbers met een klein budget. Een dreun voor cultureel ondernemerschap en verzwakking van de toegankelijkheid van kunst.

Welikeart, Nieuw Dakota en Trendbeheer vieren de kunst. Zondag 21 november opent in Nieuw Dakota in Amsterdam een spectaculaire en uitbundige tentoonstelling.

Een tentoonstelling annex kunstverkoop waarbij een groot aantal werken nog tegen het lage btw-tarief kan worden gekocht. Motto: ‘koop kunst nu het nog kan’. Inzet: een schitterende totaaltentoonstelling vol prachtig werk.

Topkunst voor bescheiden prijzen. De selectie van We Like Art staat centraal. Kom, kijk en koop.

Met werk van (ondermeer) Ad van Denderen, Charlie Roberts, Scarlett Hooft Graafland, Charlotte Dumas, Christiane Baumgartner, Dana Lixenberg, David Lindberg, Erik van Lieshout, Gijs Frieling, Han Schuil, Ina van Zyl, Jan van der Ploeg, Heringa/Van Kalsbeek, Jasper de Beijer, Micha Patiniott, Paul Bogaers, Raquel Maulwurf, Rob Voerman, Jeroen Bosch, Niels Post e.v.a.

Volg welikeart en trendbeheer voor de uitrol, nieuws en updates.

Opening: 21 november 16.00 uur
De tentoonstelling eindigt op 9 januari

welikeart.nl/[…]ging-op-kunstwerken

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

9 Comments

  1. BTW- verhogingen?

    PVV: Tja, als het geen Linkse Hobby is, dan maken we er wel 1 van…

    (Nee, hebben ze bij mijn weten nog niet gezegd, maar het zou zo kunnen)

  2. boycot de 19% btw. meld je als boycotter:

    6% btw blijft 6% btw. kunstenaars roepen kunstenaars op om het 6% btw tarief te blijven hanteren, ondanks de voorgestelde wetswijziging. laat de belastingdienst maar ontsporen. wees creatief. is een beeldend kunstenaar die in een tent aan het werk is, maar wel rode neus op heeft en flapschoenen aan, is die nog wel een kunstenaar en niet veel meer een clownsact? laat de belastingdienst er zich maar over buigen. een videokunstenaar presenteert zijn of haar werk in een thuisbioscoop met minder dan 50 zitplaatsen. 6%. laat de belastingdienst de tanden er maar op knarsen. er zijn tienduizenden kunstenaars. laat de belastingdienst die tienduizenden maar een proces aandoen. kunstenaars: laat de dwangbevelen komen en boycot de verhoging van het btw-tarief.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*