Marina Abramovic @ Bloomberg

“There is this contradiction,” says Abramovic, who has a pronounced Serbian accent. “I’m very high on every art list or whatever, but as for market value, I’m less than any mediocre, how do you call it, young art.”

[…] It’s in real estate, however, that her appetite for strange situations truly pays off. “I have an intuition for real estate, just like for art,” she says. “You know, it’s so interesting, the basic money, it doesn’t come from my sales. It comes from completely another story.” In the late ’80s she bought a run-down, six-story house in Amsterdam that had been seized by a bank. “It was terrible,” she remembers. “I mean, baroque ceilings, beautiful cast marble fireplaces, but like 35 heroin addicts living there.”

Bijzonderlezenswaardig interview met de koningin van de performancekunst.

Bloomberg.com/news/articles/2015-02-27/marina-abramovic-tries-to-monetize-performance-art

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*