Anouk Kruithof @ Foam

Fijne overtuigende solo Anouk Kruithof in Foam. In een viertal zalen zijn verschillende facetten uit haar oeuvre belicht. Spetterende installatieve entree vol nieuw werk. Foam lijkt wel een plaats voor hedendaagse kunst, helemaal naar des Kruithof’s hand gezet. Een feest om te zien.

foam.org/museum/programme/anouk-kruithof

Topwerk/blikvanger Folly oogt contemporain en is dat ook.

In zaal twee beeld van projectie op beeld.

advertentie(s)

Alle screenshot montages op een rij als één werk.

Zaal met neutrals.

En uitgebreid aandacht voor een evenzeer belangrijk onderdeel de schier eindeloze stroom publicaties, stuk voor stuk collectors items.

Top en chapeau, goed en indrukwekkend, breed en verscheiden!

Anouk Kruithof – ¡Aguas! is nog te zien tot 31 januari met aanstaande zaterdag 18 januari artist talk.

foam.org/museum/programme/anouk-kruithof

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Foam lijkt wel een plaats voor hedendaagse kunst. Het publiek is alleen wat aan de jonge kant. Voor de institutionele positionering is dat wel een risico. Je vraagt je ook af of millennials zo niet verzadigd raken met dystopisch beeldmateriaal om ze op de next level condition humaine voor te bereiden. Folly oogt contemporain maar schaap Dolly is alweer van dertig jaar geleden. Het klonen van beelden is nog wat ouder. Ce n’est pas la colle qui fait le collage.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*