Zandwacht Observatorium, Maasvlakte Rotterdam

Het is een eindje rijden, maar aan het einde van de Maasvlakte wacht een prachtig monument, doel op zich, naast de einder, de zee en de prachtige industrie op de achtergrond. Een complexe open constructie van betonnen bogen in de duinen, weids en geborgd. De vergelijking met een kathedraal is snel gemaakt. Grote bogen spannen ruimtes op. Zand, wind en regen hebben vrij spel. De Zandwacht ligt aan het einde van een stukje Nederland, wijd weg van elke regulier bebouwde kom. Je moet moeite doen om er te komen. De wereld wordt verdeeld in mensen die het gezien en ervaren hebben en mensen die nog moeten gaan. Volgens mij is de Zandwacht nog niet genoeg bekend. Aanrader. Uitwaaien naar de Zandwacht.

observatorium.org/observatorium/site/application/#/project_preview_item/2185

observatorium.org/observatorium/site/application/#/project_preview_item/2185

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Als je dit mooi vindt moet je de Kiekkaaste in Nieuw Statenzijl ook bezoeken. Een zelfde beleving door de plaats.

  2. Jeroen vergeet nog het Observatorium van Robert Morris. Dat is ook in Flevoland. Een soort Stonehenge maar dan van klei. Je snapt het niet, maar mensen denken nog steeds dat kunst iets te maken heeft met religie of natuur. Als je nou de poten onder die vogelhut doorzaagt dan krijg je iets wat meer op kunst lijkt. Je kan hem ook op de Veluwe naast eendenslachterij Duck-To zetten. Heel ingewikkeld is het allemaal niet. Als de logistiek maar in orde is. Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*