Ingesnoerd en ongebonden

Op de bovenste verdieping van het Rotterdamse Industriegebouw opende afgelopen vrijdag de tweede expositie van Salon Salon: ‘Identity Unravelled’. Volgens kort maar goed gebruik krijgt een kunstenaar de vrije hand in de selectie van de andere kunstenaars. Dit co-curatorschap viel de vorige keer te beurt aan uw verslaggever, nu had kunstenaarsduo Schilte & Portielje het voor het zeggen.

(een bericht van Jochem Rotteveel)

Ingesnoerd en ongebonden

De gezusters Salon, ook wel bekend als Beige, naast gedrapeerde foto’s van Freudenthal/Verhagen en een installatie van Chan Chiao Chun die ook deed denken aan werk van Serge Game.

Ingesnoerd en ongebonden

Het object van Chun is interactief bedoeld: u mag er in klimmen, mee stoeien en zelfs apekooien. Op rechts een klein werkje van Schilte & Portielje, zoals u ze kent van onder andere Kahman Gallery. De hele expositie is prachtig samengesteld op thema, kleur en tactiliteit.

advertentie(s)

Ingesnoerd en ongebonden

Aan de andere kant van de wand heerlijk werk van Ruth van Beek; de vrouw met het papier en de schaar. En de vrij hoge tariefkaart

Ingesnoerd en ongebonden

Een enorme vondst bleek Frank Rheinboldt: een Duitser op leeftijd die door Salon-eigenaar Masja van Deursen online werd gespot. Na enig anrufen en E-Posten kon Van Deursen de galerie van Rheinboldt overtuigen van het feit dat dit werk van ruim 20 jaar oud het in hun Nederlandse expositie bijzonder goed zou doen. Herr Rheinboldt vond het allemaal bijzonder angenehm en liet deze werken opsturen die eigenlijk in het bezit zijn van de galerie selbst, maar onmisbaar blijken in deze algehele Einstellung.

Ingesnoerd en ongebonden

Naast Rheinboldt een kop van Silvia B. die eigenlijk ook niet te koop is, want in het bezit van Schilte & Portielje. Huh? Op atelierbezoek zag Van Deursen het beeld liggen en vroeg aan Schil & Port om het op te nemen in de expo. Alzo geschiedde, want het past helemaal.

Ingesnoerd en ongebonden

Temidden van dat alles torent een hanginstallatie van Madeleine Berkhemer boven het premierepubliek uit, samengesteld van panties, touw en ballen.

Temidden van dat alles torent een hanginstallatie van Madeleine Berkhemer boven het premierepubliek uit, samengesteld van panties, touw en ballen.

En als je dan van onder de installatie een foto neemt ziet dat er zo uit. Met op rechts de maakster in blauw, op hoge hakken, zonder panty weliswaar.

Ingesnoerd en ongebonden

Nog even een overzichts zonder mensen.

Ingesnoerd en ongebonden

En aan de andere kant van de ruimte nog tweemaal Schilte & Portielje XL en een Freudenthal/Verhagen.
Na deze expositie kan Salon Salon alle kanten op. De blik is breed, maar de lat ligt hoog. Deze expositie deed uw verslaggever zelfs denken aan exposities bij wijlen MK, maar dat ligt misschien gevoelig, en dus uiterst persoonlijk geïnterpreteerd.
Tot eind juni te bewonderen, dus ga langs en kijk op: salonsalon.art.

About [Redactie] 8949 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*