Maria Ikonomopoulou bij Canvas

Maria Ikonomopoulou bij Canvas

Wonderschoon item over de Grieks Rotterdamse Maria Ikonomopoulou.

“Invloeden van volkskunst en Arte Povera zijn nooit ver weg. De mooie Griekse krant ‘I Kathimerini’ spint ze tot papieren draden. De babyblauw gedrukte weerkaart uit het dagblad verwerkt ze in fragiele collages. Soms sopt ze die in bijenwas. Hele bladzijden hergebruikt ze als gesluierd canvas voor subtiele commentaren. Foto’s en papier verknipt ze tot bloemblaadjes waar ze grote installaties en muursculpturen mee opbouwt. Sinds 2010 sijpelt de Griekse nachtmerrie ook haar werk binnen.”

Helaas niet te embedden dus zelf even klikken: Canvas.be/cultuur/griekenland-laat-je-nooit-meer-los

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*