Han Sterrenburg

For your viewing pleasure: Art Agent Orange presenteert Han Sterrenburg, hardcore schilderkunst, verf op paneel.

Han Sterrenburg, afgestudeerd aan de Rietveld, zag ik in 2014 in het Paleis op de Dam bij de Koninklijke Prijs voor de Schilderkunst. Toen schreef ik “Persoonlijke favoriet en dé ontdekking van deze editie Han Sterrenburg. (Website iemand? Is dit een uitschieter, zijn al zijn schilderijen zo goed?)” Antwoord op die laatste vraag: ja.

Atelierbezoek nu een half jaar geleden, bijna vijf jaar na die eerste ontmoeting was een openbaring. Groot werk dat langzaam tot stand komt, bescheiden formaten, de meesten zijn rond de 50 x 50 cm. Een ongekend hoge mate van abstractie die nooit gekunsteld is en volstrekt natuurlijk aanvoelt. Composities vol schilderkunstige momenten, werk dat nergens over gaat maar is. Blinky Palermo meets Ilse D’Hollander. Waar het moeilijk is om tot een goed schilderij te komen, zijn Sterrenburg’s werken stuk voor stuk mysterieus, aangenaam, levend object.

artagentorange.com/shop/han-sterrenburg

advertentie(s)

(Foto’s Rick Messemaker)

Werk op papier: artagentorange.com/product/han-sterrenburg-works-on-paper

Supercool, koude rillingen, keer op keer. Kom daar maar eens om.

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*