Art On Paper Brussel 2019

Art On Paper Brussel 2019

De 5de editie van Art on Paper Brussel vond plaats in het betoverende gebouw van het Paleis voor Schone Kunsten. In het Ravenstein Circuit van Bozar, presenteerden in totaal veertig Belgische en internationale gevestigde en opkomende galeries en twee projectruimtes hun protegés.

De presentatie van Galerie Onrust behoorde tot mijn hoogtepunt. Zij presenteren droomachtige vrouwenfiguren van Emma Talbot, die tevens 25 oktober haar eerste museale solotentoonstelling Sirenen uit de Diepte in het Haagse Gem openende. In haar sprookjesachtige tekeningen verbeeldt zij het menselijke bestaan, de ervaring tussen bewust- en onderbewustzijn. De kleurrijke beelden brengt zij op met fluwelen zachte lijnen die zwierig op het desgewenste materiaal tot leven komen. Ze zitten vol met filmisch, literaire en poëtische verwijzingen, maar zijn ook doordrenkt van spirituele wijsheid. Een wijsheid waarin ze op zoek is naar lichtheid en tijdelijkheid, omdat alles in het leven uiteindelijk vervormt naar ander een gedaante.

Art On Paper Brussel 2019

    Rhapsody on A Windy Night (after T.S. Eliot), 2017 acryl op zijde.

Art On Paper Brussel 2019

    Birmingham – First day 2013 Waterverf op gouache papier.

Op de vrouwfiguren van Talbot zijn de gezichten nooit te zien. Zo kan de toeschouwers zich makkelijk in de figuren verplaatsen. De thema’s in haar werk zijn universeel. De laatste jaren stonden in teken van de rouwverwerking van haar overleden man. Als Talbot over haar werk praat heeft ze het graag over “The bigger picture”. Voor haar persoonlijke transformatie, die zij onderging nadat haar man was overleden, liet zij zich leiden door het universum, levensenergie en mystieke krachten. Deze moeilijk verklaarbare zaken, verbeeldt zij in chaka’s, mythologische verhalen maar ook in mediterende figuren. Hetgeen voedende maar ook verwonderde beelden oplevert. Het beklemmende gevoel die de tekeningen kunnen oproepen, neemt de oplettende kijker mee naar een nuchtere werkelijkheid. Het hier en nu.

Hieronder nog een paar foto’s van geëxposeerde werken.

Art On Paper Brussel 2019

Montoro 12Simone Pellegrini

Art On Paper Brussel 2019

SuperdealsWouter Venema

Art On Paper Brussel 2019

Dürst Britt & Mayhew – Lennart Lahuis

Art On Paper Brussel 2019

Dapiran Art Project SpaceJorrit Paaijmans

Art On Paper Brussel 2019

Galerie DudokdegrootMarijn Akkermans

Art on Paper vind plaats van 25 t/m 27 oktober.

Artonpaper.be

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*