Toine Dutch Bushman Klaassen update Compendium of Contemporary Urban Wizard Practice

    Zonder bijschriften; foto’s gemaakt in uit Toine’s atelier Cucosa aan de Hofbogen, 2011-2012.

Ik zeg wel eens elke spread vet als leidraad bij het maken van een boek. Bij het samenstellen van Toine Dutch Bushman Klaassen’s Compendium of Contemporary Urban Wizard Practice is het haast griezelig hoeveel beeldrijm, beeldmaat en beeldkracht er uit de bakken en bakken foto’s die ik doorploeter voortvloeit. Welbeschouwd een overdonderende hoeveelheid prachtige indrukken de een nog mooier dan de andere. En dan te bedenken dat er achter elke foto, elk verhaal een wereld van leven schuilgaat.

Ik denk – en daar moet ik hem eens op aanspreken – dat er ook wel degelijk een scherpe selectie prints in oplage gemaakt kunnen worden, representerende een niet te onderschatten rijkdom aan beeldverhalen en een universum van doorleefde werelden.

Dit terzijde – ik zeg koop dat boek voor het te laat is het wordt prachtig – ondertussen performeert Toine lustig voort. Komende zondag doet hij een splinternieuwe performance; hieronder de blueprint van de plannen (zeer exceptioneel [wie verwachtingen heeft wordt teleurgesteld]) Zondag 10 oktober, 15.00 uur, PLAY room Zaandam —> 50-50.website/#deelnemers

En dit was de vorige twee weekenden:

advertentie(s)

De afgelopen 2 weken deed ik bij Hal 25 in Alkmaar een broedplaats voor het meest uiteenlopende artistieke pluimage aldaar verscheidene performances (vanuit daarvoor speciaal gesitueerde installaties) om het 11 jarige bestaan ervan te vieren.
(Ik ben daar al 15 jaar lang betrokken bij allerlei projecten eerst onder de vlag van Unit1 “Kunstlab Orbino” en later hal 25.)

Voor nu was ik daar ondermeer als de kunsthandelaar van “The Soulshop” zie rode foto’s, tijdens een avond waarbij de waarde van zowat alles ter discussie kwam te staan.

Op 1 van de andere 11 dagen deed ik een performance van 4 uur lang met 2 papegaaien zo groot als mensen getiteld: Repeat it all yourself tijdens een enorm diner waarbij de papegaaien de dissonant binnen al dit welvaartsfeestelijke gedruis vormden. (Dit deed ik samen met Lin Zwamborn mijn muse en performance collega al weer 22 jaar). Op de laatste van de 11 dagen deed ik de “Zaadhan” performance gathering waarbij de vruchtbaarheid van zaailand op het voormalige gasfabriek terrein werd gecelebreerd met veel rook, zaden, muziek and no talks: “For Life Is A Great Myth Let’s Celebrate It”. Eerst doen dan praten.

“Eerst doen dan praten” die houden we erin.

Presale Toine Dutch Bushman Klaassen – A Compendium Of Contemporary Urban Wizard Practice
The Artist Collection 06
Art Agent Orange/Aldus Projecten
29,7 x 21 cm, FC, genaaid gebrocheerd, 72 pagina’s
Met een voorwoord van Hugo Bongers
Oplage 200 exemplaren
Prijs 20 euro inc BTW, ex verzendkosten
shop.trendbeheer.com/product/toine-klaasen

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*