Pablo Helguera Artoons

Kunstenaars, verzamelaars, curatoren en contemporary art lovers opgelet: Helguera’s getapte moppen over kunst zijn herkenbaar en to the point en maskeren het hele scala van dun laagje vernis tot ijdeltuitende galleristenarrogantie. Geen PVV-grappen of anderszins voorspelbare smalerij van derden, maar louter intelligente inside-jokes in treffende één-tweetjes van tekening met onderschrift.

pablohelguera.net/2009/02/artoons

Een selectie uit Helguera’s selectie:

Helguera schrijft voor Artworld Saloon

Drie delen must have, 14,95 $ per stuk.

pintobooks.com/illustratedbooks10Helguera.html

“Pablo Helguera (Mexico City, 1971) is a New York based artist working with installation, sculpture, photography, drawing, socially engaged art and performance. Helguera’s work focuses in a variety of topics ranging from history, pedagogy, sociolinguistics, ethnography, memory and the absurd, in formats that are widely varied including the lecture, museum display strategies, musical performances and written fiction.”

pablohelguera.net

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*