Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

In de bezoekruimtes van Amerikaanse gevangenissen is vaak een geschilderd landschap te vinden dat dient als achtergrond voor (familie)foto’s voor het thuisfront. Bijna altijd geschilderd door een van de gevangenen zelf. Soms rechtstreeks op de muur, vaak op doek zodat er net als in een fotostudio gevarieerd door het kan worden.

Alyse Embdur heeft een aantal kinderfoto’s van haarzelf uit de tijd dat ze als klein meisje bij haar broer op bezoek ging (hij zat tussen 1988 en 1998 vast in drie verschillende gevangenissen). Deze foto’s vormden voor haar de aanleiding om zich in deze landschappen te verdiepen. Ze fotografeerde bezoekruimtes in diverse gevangenissen verspreid door het land, begon met gevangenen te schrijven en vroeg hen of ze bij wilden dragen aan het project door middel van dierbare foto’s. Daarnaast kwam ze in contact met een fotograaf die portretfoto’s maakte (ook een gevangene) en een van de schilders.

In het boek een ontroerende mix van foto’s en correspondentie. Ook in Nederland te koop à € 30,99.

Alyseemdur.com/2_books/index.php

advertentie(s)

Alyse Emdur, Prison Landscapes

In het boek ook veel uitklappagina’s.

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

David Wells, de vakfotograaf van dienst.

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Een schilder aan het woord, Darrell Van Mastrigt.

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur, Prison Landscapes

Alyse Emdur met haar broer en zus.

Alyseemdur.com/2_books/index.php

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*