Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

In Bridgeport Chicago, The community of the future, wordt momenteel druk gebouwd aan het grootste project tot op heden van Edmar Marszewski, de nieuwe bierbrouwerij van Marz Community Brewing. Indrukwekkend, sociaal betrokken en enthousiasmerend vormen de rode draad in de overweldigende output van Marszewski maar hier overtreft hij zichzelf maal tien.
Schaalvergroting met als doel kwalitatief wonderbier (geen woord aan gelogen, de Marz bieren zijn naast experimenteel vooral ook heel erg lekker), een salaris voor de inmiddels veertig mensen op zijn loonlijst en als financieringsmodel “to pay for all the artcrap”. Gaat dat drinken.

Marzbrewing.com

Marz Community Brewing

Door de jaren heen is Edmar ook behoorlijk actief in Nederland middels projecten met Extrapool, De Player, VHS Festival, Whatspace, Impakt, Trendbeheer (in 2008, 2009 en 2010) en brouwerij ‘t IJ.

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Behalve bierfabriek komt er ook een proeverij met zelfgebrouwen waar en overheerlijk eten. In rood op vloer staat de toekomstige bar alvast uitgetekend.

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Links de keuken, rechts de toiletten.

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Inwandig biertransport.

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Marz Community Brewing

Reuzespannend, Edmar ziet dat het goed wordt.

Marz Community Brewing

Naast bierbrouwer, bladenmaker, festivalorganisator, horecaondernemer lanceerde Marszewski vorig jaar Lumpen Radio. Online maar vooral ook via de ether dag en nacht te beluisteren op 105.5fm in en rond Chicago. Reuzehandig tijdens die uren in de auto.

Marz Community Brewing

Zelf ben ik nu in Chicago om in Edmars Co-Prosperity Sphere deel te nemen aan Typeforce, de jaarlijkse kunst-met-letters tentoonstelling/festival. “It’s gonna be nuts!” volgens organisatoren Dawn Hancock & Marszewski.

Dus mocht u in de buurt zijn, vanaf vrijdagavond 17 februari 18:00 t/m 4 maart a.s.

Typeforce.com

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

6 Comments

  1. Dat is wel heel erg mooi geworden, nog een paar nachtjes slapen tot de grand opening. https://www.timeout.com/chicago/news/take-a-look-inside-the-marz-taproom-opening-this-weekend-022118

    Gaaf ook om te zien hoe het hele netwerk rond Edmar zich inzet voor het laten slagen van zijn grootste project tot op heden. De geweldige (en aardige) Adi Goodrich komt er speciaal voor terug uit LA https://trendbeheer.com/2009/05/22/atelier-adrianne-goodrich-peter-skvara-en-theodore-boggs/

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*