100% integer met de KIRAC’s

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=PFuboxQvdY4″ /]

Starfucken in deze verse KIRAC: tweemaal CCB (Carolyn Christov-Bakargiev, direceur Documenta 13) ontmoeten, in Athene op Documenta 14 en ook nog op de Biënnale Venetië, hoe heerlijk is dat voor het gewicht van je show. En je dan veilig in de huiskamer afvragen of CCB het met glanzende nubische mannen die in de olie staan doet, of met zo’n curatorkarkas naar bed gaat, zo’n uitgeteerd depressief heerschap.

Wel interessant, vanaf 4:40 of zo, is de observatie hoe CCB praat. Zelf iets opwerpen en dan gelijk het onderwerp kaltstellen door hop erachteraan ‘maar daar gaan we het niet over hebben want daar gaat het natuurlijk eigenlijk niet over.’

Tegelijk vandaag in de Volkskrant een interview met de kunstmenners.

“‘Je loopt een tentoonstelling in’, zegt Sinha, ‘je hebt zin om geprikkeld te worden en dan zie je het totale gebrek aan levensvreugde in zo’n werk.”

Dat is een herkenbare drijfveer.

 
volkskrant.nl/beeldende-kunst/waar-deze-kunstcritici-binnenkomen-knikken-de-knieen~a4564659/

blendle.com/i/de-volkskrant/vlijmscherpe-botheid/bnl-vkn-201802[…]zOTE0NCJ9
(Betaalde link)

He en donderdag 8 februari 100% integer in gesprek met Bert Kreuk. Ik verheug me erop.

https://www.facebook.com/events/411847079259386/

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Wat moeten we hier nou weer mee. Ik heb voor het eerst wat dingen bekeken, maar het lijkt me nogal ironisch-onhandige afzeiktv. Lijkt me sowieso moeilijk om dat live te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*