KIRAC 12: 100% integer met Bert Kreuk

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=E4aUu0HKx3k&feature=youtu.be” /]

De paniek was groot bij de Rietveld’s: Kirac op bezoek! Afgelasten na ophef dunkte men wijzer dan discussie tussen Kreuk, de Kirac’s en de aanwezigen na screening van 100% integer. Waar men zo bang voor was? Kijk bovenstaand. De academie voor staatskunst moet zich schamen.

Man ligt in bed en keuvelt over het boek Art Flipper van Bert Kreuk.

In bed liggen babbelen gaat sneller dan een stuk schrijven. In dat geval moet je op je woorden letten. De boodschap prevaleert. Bedbabbel is spoken word, vermeend spontaan. Ik schamper niet: wat Ruitenberg zo tussen neus en lippen te berde brengt is interessant en to the point.

“Het probleem met Bert Kreuk is dat hij in de goedkope makkelijke relatie tussen concept en materialiteit is getrapt… …waardoor je een situatie krijgt dat mensen met lulverhaaltjes aankomen…”

Boekbespreking ingebed in overwegingen over conceptualiteit, inhoud als marketingtool, scherp en spannend, misschien wel juist dankzij de vorm. Verplichte kost, must see.

 
Alle afleveringen Kirac:
keepingitrealartcritics.com

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. // Beetje later dan gepland – Art Rotterdam was woensdag net geopend, waar de donderdag ophef en vertier bij de Rietveld’s was gescheduled. //

  2. Vermoeiend hoor: weten hoe alles werkt. Is er nog wel ruimte voor levensvreugde dan? Dus de markt is gestructureerd als een markt. En die structuur is dan weer geïnternaliseerd. En de verzamelaar heeft dat niet door. En de kunstenaar ook niet. Zucht. Oublier Bourdieu SVP. Maak toch eens een goed schilderij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*