Detached Involvement @ Garage Rotterdam

Belicht doek met tape van Philip Janssens. Wat een fijn werk, geen touw aan vast te knopen. Mysterieus, ongrijpbaar, klassiek. The Ariël School, 2018.

Sowieso is Detached Involvement in retrospectief, van afstand bezien een fijne tentoonstelling. Niet voor niets zo getiteld. Ik wil hem nog eens gaan zien. Grijpt je niet direct bij de lurven, maar met in ieder geval twee intrigerende werken van Philip Janssens en daarnaast vooral werk als rekwisiet (Michel François), vervanging (Marina Pinsky ) of simulatie (Kristien Daem).

Detached Involvement is samengesteld door Bas Hendrikx en nog te zien tot 28 juli.

garagerotterdam.nl/nl/catalogi/34/over

Dia’s van de planten in het Stedelijk in 1967. Keurige presentatie van een onderzoek van Inge Meijer.

Leuk om je te realiseren dat eind jaren zestig planten op zaal stonden, niet alleen op kantoor. En dan eens niet als Witte de With-kunst, puur natuur. Je vraagt je af waarom.

Kristien Daem, Case Study #1: Notations for Galerie Heiner Friedrich, Köln, 1976 (not executed) by Fred Sandback.

Stuk gips altijd saai, altijd leuk. Stoort niet en er staat toch een beeld. Van 1990 tot 2009 meegereisd met Michel François’s tentoonstellingen. Vol sporen, krassen, butsen.

Montana, Max Cole.

Wanted poster voor op Art Basel gestolen kleurenwaaier van Marina Pinsky. Het origineel (kleurenwaaier op basis van eikleur, basis voor tempera) intrigreert beduidend meer maar die is dus kwijt. Een enkele poster had wellicht voldaan.

The Happy Slices, Philip Janssens. Belicht grijs gordijn.

Detached Involvement is nog te zien tot 8 juli 2018. Natafelen (eten in De Garage) op 28 juli.

En voor de veranderng – incluis heerlijk leesbare tentoonstellingstekst van de samensteller Bas Hendrikx.

Spoiler (tweede) anecdote:

“Christophe Lemaitre […] wilde een tentoonstelling maken met kunstwerken die door de verzekering als ‘total loss’ waren aangemerkt en waarvoor de verzekeringswaarde was uitgekeerd. Die kunstwerken maken officieel geen onderdeel meer uit van het oeuvre van een kunstenaar en verliezen dus hun status als kunstwerk, maar desalniettemin nam de verzekeraar de objecten in en bewaarde deze. Toen Lemaitre ze voor een tentoonstelling wilde lenen mocht dat alleen op voorwaarde dat er continue camerabewaking was én dat de objecten werden verzekerd voor een waarde van 10.000 euro.”

garagerotterdam.nl/nl/catalogi/34/over

About Jeroen Bosch 4650 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*