Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Tegenlicht, vinger voor de lens, trein rijdt weg. In de jaren voor de digitale camera en smartphone met ongelimiteerde opslag moest de amateurfotograaf het doen met een klikklak camera en een rolletje film met daarop 12, 24 of 36 opnames. En als je geluk had zaten er nog 2 of 3 extra foto op de rol.

Sommige middelbare scholieren rolden in de jaren 80 en 90 de fotografie/vormgeving/beeldende kunst in omdat ze begonnen met het fotograferen van de, toen nog, vrij nieuwe graffiti om hen heen. En dat ging niet altijd van een leien dakje. Veel foto’s mislukten want te donker, te licht, onscherp. Balen natuurlijk maar jaren later blijken deze missers bij elkaar toch een bijzonder verhaal te vertellen. De Dutch Graffit Libarary verzamelde er een aantal, incluis anekdotes, en toont ze bij spuitbussenwinkel Henxs om de hoek van de Waterloopleinmarkt in Amsterdam.

Leuk vervolg voor een deel 2, de gare nachtfoto’s zoals geklikt door de graffitischrijvers zelf.

T/m eind september a.s.

Dutch-graffiti-library.nl/stories/i-only-have-a-bad-picture/

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

De analoge megapixel van toen.

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Mooi ook de glazen wand in de ruimte, die maakt het fotograferen van de tentoonstelling bij sommige werken vrij lastig maar dat is in deze context dan wel weer grappig.

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

Dutch Graffiti Library, I only have a bad picture

T/m eind september a.s.

Dutch-graffiti-library.nl/stories/i-only-have-a-bad-picture/

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*