Het internet anno 1973

Het internet anno 1973

Toen een kaart van het hele internet nog kon worden uitgeprint op één A4.

“The map is not geographical but schematic, with 36 square “nodes”—early routers—and 42 oval computer hosts (one popular mainframe, the massive PDP-10, is sprinkled throughout), and only naming a few key locations. Significantly, Hawaii appears as a node, linked to the mainland by satellite.”

Openculture.com/2017/12/what-the-entire-internet-looked-like-in-1973-an-old-map-gets-found-in-a-pile-of-research-papers.html

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*